CSA Swedish Chapter bjuder den 18:e oktober in till ett eftermiddagsseminarium med fokus på molnsäkerhet.

Lär dig mer om Freja eID, industriell säkerhet, och hur artificiell intelligens kan användas för att effektivisera en organisations säkerhetsarbete. 

Datum och tid: Torsdag 18 oktober 2018, kl 15.30-20:30
Plats: Knowit, Klarabergsgatan 60 

Anmäl dig här

Följande talare kommer att medverka:

Anders Henrikson, Verisec – Freja eID- Ny Svensk eLegitimation

Anders har 20 års erfarenhet av marknaden för eLegitimation, både i Sverige och internationellt. Han har bakgrund som jurist, med särskild inriktning på de många regulatoriska krav som kretsar kring Identitet och eLegitimation, inte minst GDPR och eIDAS.  Han är grundare och ägare i Verisec AB, ett börsnoterat bolag som i början av 2018 lanserade en ny svensk eLegitimation, Freja eID.

Om föredraget:  Freja eID är en ny eLegitmation i Sverige, sär SUNET (universitetsnätverket i Sverige) var först ut med att använda tjänsten och då för att möjliggöra för elever som registrerar sig till en högskoleutbildning eller kurs att identifiera sig på ett säkert sätt. Tjänsten är till för alla i landet, inklusive utbytesstudenter och andra som inte kan få en e-legitimation eftersom de saknar svenskt personnummer. Freja eID är den enda e-Legitimation som ansökt om att bli godkänd för eIDAS, en EU förordning som kommer göra det möjligt för svenska medborgare att logga in digitalt till tjänster inom unionen.

 

John Lindström, Professor EMBA CISSP,  Luleå tekniska universitet, Centrum för säkerhet i samhälle och kritiska infrastrukturer och ProcessIT Innovations R&D Centre – Industriell säkerhet – Gammalt och nytt tänk runt arkitekturer i produktionsmiljöer med IoT och molnet

John har tidigare arbetat i industrin och säkerhetsbolag i 15 år innan han började inom akademin för 10 år sedan för att forska inom informationssäkerhet. Intresseområdena för forskningen finns inom tillgänglighetsfrågor, industriell säkerhet och robusthet, produkt/tjänsteutveckling, säkerhet hos SMEer och nya affärsmodeller.

Om föredraget: Det finns produktionsmiljöer hos både företag och publika organisationer av olika slag, och de är alla beroende av en hög säkerhet för att kunna upprätthålla tillgänglighet, kvalitet och leveranssäkerhet. Samma problemställning finns även hos våra kritiska infrastrukturer i samhället, vilka måste fungera för att samhället och företagen skall kunna fungera som vi är vana vid. Presentationen kommer lyfta upp problemställningar med att produktionsmiljöerna och kritiska infrastrukturer alltmer blir uppkopplade och ihopkopplade med nät som har kontakt med Internet.

 

Victor Grane, IBM Security – Rock your SOC

Victor Grane är säkerhetsspecialist på IBM Security med focus på tekniker inom Security Operations, Artificiell Intelligens och Vulnerability management. Victor specialicerar sig inom säkerhetsteknologier för moderna och hetrogena it-miljöer. På fritiden är Victor en inbiten hemmakafferostare.

Om föredraget: Hur kan avancerade teknologier så som artificiell intelligens och SIEM kan användas för att effektivisera en organisations säkerhetsarbete?  Under föredraget tittar vi på vilka risker vi möter för en hetrogen miljö med både on-premises miljöer, cloud-baserade tjänster och OT, och hur vi hanterar dessa.

 

Program: 

15.30 Välkommen
15.45- 16.25 Freja eID- Ny Svensk eLegitimation
16.30-17.10 Industriell säkerhet – Gammalt och nytt tänk runt arkitekturer i produktionsmiljöer med IoT och molnet
17.10 – 17.30 Mingel och kaffe
17.30-18.15 Rock your SOC
18.15 – 18.30 Paneldiskussion
18.30 – 20.30 Mingel, mat och dryck

Välkommen!